ارائه متد جدید نمایه سازی نشریات از سوی رایسست
به گزارش وبلاگ ویونا، متد جدید نمایه سازی نشریات از سوی مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری و پایگاه استنادی علوم دنیا اسلام در سلسله کارگاه های افزایش تاثیر تحقیق: راهکارهای عملی برای دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی ویژه کشورهای جنوب شرق آسیا ارائه شد.

به گزارش وبلاگ ویونا، مجموعه کارگاه های افزایش تاثیر تحقیق: راهکارهای عملی برای دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی ویژه کشورهای جنوب شرق آسیا با حضور شرکت کنندگان از کشورهای اندونزی و مالزی، در مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری و پایگاه استنادی علوم دنیا اسلام برگزار گردید.
شرکت کنندگان شامل مقامات وزارت دیانت اندونزی و بعضی از رؤسا و معاونان دانشگاه ها و موسسات پژوهشی اندونزی و مالزی و نیز سردبیران نشریات معتبر بودند. برگزاری این کارگاه ها در ادامه امضای تفاهم نامه همکاری پایگاه استنادی علوم دنیا اسلام با دانشگاه های معتبر مالزی و همچنین وزارت علوم و دیانت اندونزی با پیگیری و هماهنگی توسط دکتر عباس قنبری رایزن علمی ایران در شرق آسیا صورت گرفت.
این کارگاه آموزشی در سه پنل علمی ارائه شد که در روز اول دو پنل شامل قوانین نمایه سازی نشریات در ISC، متد جدید نمایه سازی نشریات، سامانه پیشرفته ارسال نشریات به ISC، نحوه استفاده از پایگاه های ISC از جمله Master Journal List،Journal Citation Reports ، Science Citation Index، و Journal Performance Indicators و آشنایی با پایگاه های ISI و Scopus به شرکت کنندگان آموزش داده شد.
پنل سوم در روز دوم راهکارهای ارتقای صندلی دانشگاه ها از جمله آشنایی با نظام های رتبه بندی دنیای Times و QS، تحلیل شرایط کنونی دانشگاه ها و مراکز پژوهشی جنوب شرق آسیا، مقایسه تولیدات علمی کشورهای اسلامی در مقایسه با سایر کشورهای دنیا، اثرگذاری علمی، پیشگامی علمی و نحوه تالیف علمی را شامل گرشد.
از آنجا که افزایش اثرگذاری یا کیفیت تحقیقات یکی از مسائل مهم برای دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی در سطح دنیا محسوب می گردد، در این سلسله کارگاه ها، راهکارهای ارتقای سطح اثرگذاری علمی در ابعاد مختلف فناورانه، نوآورانه، اجتماعی، مالی و دانشگاهی ارائه شد. این امر به طور مستقیم بر رتبه دانشگاه در نظام های رتبه بندی و همچنین صندلی دانشگاه در عرصه های بین المللی اثر می گذارد. در حال حاضر مهمترین شاخص برای سنجش میزان اثرگذاری یا مرجعیت علمی تعداد استنادهای دریافتی است.
بر اساس اعلام روابط عمومی یاری به ارتقای سطح اثرگذاری علمی دانشگاه های عضو OIC و منطقه از جمله اهداف پایگاه استنادی علوم دنیا اسلام و مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری است که در این راستا تا به امروز کارگاه های مختلفی برای محققان و سیاستگذاران علمی کشورهای اسلامی برگزار گردیده است که از آن جمله می توان به کارگاه های برگزار گردیده در دانشگاه های پاکستان (UHS)، مالزی (UiTM USM, UTM, ، UPM) و هند (دانشگاه جامیا میلیا اسلامیا ، مرکز تحقیقاتی نیس کر هند، دانشگاه IIT دهلی، دانشگاه IIT رورکی) از سال 1395 تا به امروز اشاره نمود.
منبع: خبرگزاری ایسنا