تصویر روشنی در خصوص آینده ویروس کرونا در دنیا وجود ندارد

به گزارش وبلاگ ویونا، متخصصان بر این باورند که این فاصله گذاری در کنار دیگر اقدامات احتمالاً تا 2 سال دیگر باید فاصله گذاری اجتماعی را مراعات کنیم.

تصویر روشنی در خصوص آینده ویروس کرونا در دنیا وجود ندارد

به گزارش خبرنگار حوزه پزشکی و بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری وبلاگ ویونا، با گذشت نزدیک به دو ماه از اعلام رسمی شیوع کرونا در کشور همچنان هیچ افق روشنی در خصوص شرایط این بیماری وجود ندارد و متخصصان بر این باورند که این فاصله گذاری در کنار دیگر اقدامات احتمالاً تا دو سال دیگر باید فاصله گذاری اجتماعی را مراعات کنیم.

در صورت فراهم شدن شرایط تا عید بر اوج دریافت کرونا غلبه می کنیم

مسعود مردانی متخصص بیماری های عفونی در تبادل نظر با خبرنگار گروه اجتماعی وبلاگ ویونا در ارتباط با زمان تداوم گسترش شیوع کرونا در روزهای انتهای سال گذشته گفت: در خوش بینانه ترین شرایط اگر بیماری به نحو مطلوب کنترل و دمای هوا بالا رفته و مواردی از این دست در آن لحاظ گردد تا اوایل فروردین ماه درگیر این بیماری خواهیم بود.

مردانی ادامه داد: در شرایط بدبینانه حداقل یک سال با این بیماری درگیر خواهیم بود به این معنا که این بیماری رفتاری مشابه بیماری های بومی خواهد داشت و از این تب وتاب فعلی خارج خواهد شد.

برای غلبه بر کرونا ضروری است تجمعات متوقف گردد

هر چند قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت هم در ارتباط با زمان تقریبی غلبه بر کرونا گفته بود در خوش بینانه ترین حالت تا عید و در بدبینانه ترین حالت تا انتها اردیبهشت و حتی خرداد ممکن است این بیماری به طول بیانجامد و این را دلیلی برای توقف تجمعات دانسته بود اما حالا هیچ نظری در این مورد از طرف وزارت بهداشت اعلام نمی گردد.

هیچ افق روشنی از شرایط کرونا در هیچ جای جهان وجود ندارد

کیانوش جهانپور سخنگوی ستاد مقابله با کرونا بالاخره آب پاکی را روی دست همه ریخت و در نشست خبری با وبلاگ ویونا در روز چهارشنبه 27 فروردین ماه گفت: با صراحت اعلام می کنم هیچ کارشناس برجسته یا اپیدمیولوژیست یا متخصصی هیچ تصویر روشن و معینی در مقابل چشم ما نگذاشته و شما امروز در کشورهای مختلف مقالات مختلف می بینید.

وی اضافه نمود: هیچ تصویر روشن شفاف و واضحی هیچ کس در جهان در مقابل شما قرار نخواهد داد وهیچ کدام از این اطلاعات حتی اگر بعضاً پایه علمی هم داشته باشد هیچ قطعیتی ندارد و حتی ضریب خطای بسیار زیادی هم می تواند داشته باشد.

آیا فاصله گذاری اجتماعی کرونایی باید تا سال 2022 رعایت گردد؟

در این بین البته گروهی از پژوهشگران دانشگاه هاروارد آمریکا با انجام مطالعاتی به این نتیجه رسیده اند که برای پرهیز از بازگشت موج های دیگر کرونا بهتر است شرایط قرنطینه و بازگشایی پس از آن به صورت متناوب تکرار گردد.

این محققان که نتیجه مطالعات خود را روز سه شنبه در نشریه ساینس منتشر نموده اند تخمین می زنند که احتمالاً چندین دوره متناوب تا سال 2022 لازم خواهد بود تا بیمارستان های ایالات متحده از بیماران کرونایی خالی گردد.

آیا فاصله گذاری اجتماعی ادامه می یابد؟

پژوهشگران هاروارد در خصوص لزوم عمل به این توصیه که فاصله گذاری اجتماعی در دوران شیوع کرونا را باید تا سال 2022 ادامه داد تردید دارند.

یکی از اعضای این تیم پژوهشی به نام استفان کیسلر روز سه شنبه در یک نشست مطبوعاتی مجازی در این زمینه گفت: اقدام موقت فاصله گذاری اجتماعی احتمالاً برای جلوگیری از موج بعدی شیوع بیماری سارس-کووید 2 کافی نخواهد بود. در واقع تا وقتی که درمانی پیدا نشده رعایت فاصله گذاری اجتماعی در دوره های متناوب احتمالاً ضروری خواهد بود.

رسیدن به سطح مصونیت جمعی

مارک لیپسیچ استاد اپیدمیولوژی نیز گفت: هر چه میزان ابتلا بیشتر گردد در طی دوره های پساقرنطینه ای گام به گام ویروس به تعداد فزاینده ای از افراد جامعه سرایت می نماید و به سراغ جوانان و افراد ایمن تر می رود که احتمال مرگ آنها کمتر است.

به گفته لیپسیچ، این امر باعث می گردد افراد بیشتری بیمار شوند اما این مزیت را هم دارد که به تدریج مصونیت جمعی ایجاد می نماید. مصونیت جمعی همان سطحی است که از آنجا به بعد ویروس دیگر نمی تواند فردی مستعد ابتلا را پیدا کند و چرخه انتقال آن متوقف می گردد.

فاصله گذاری اجتماعی یا فیزیکی، یا معادلی دیگر؟

در مقابل، قرنطینه بیش از حد مانع ایجاد این مصونیت جمعی می گردد. محققان دانشگاه هاروارد با شبیه سازی در مطالعات خود به این نتیجه رسیده اند که مؤثرترین رویکرد همان حفظ دوره های متناوب فاصله گذاری اجتماعی، در خانه ماندن، تعطیلی مدارس و مشاغل و غیره است.

هنوز معین نیست که آیا افرادی که به ویروس دچار می شوند مصونیت کوتاه مدت پیدا می نمایند یا بلند مدت. برای ویروس های پسر عموی کرونا مانند ویروس سرماخوردگی ایمنی بعد از یک سال از بین می رود اما دوره مصونیت برای سارس طولانی است.

به هر روی برای نویسندگان مطالعه علمی دانشگاه هاروارد یک چیز تقریباً مسلم است و آن این که ویروس جدید کرونا یک شبه از بین نمی رود. به گفته آنها سیستم ایمنی بدن انسان آن قدر قوی نیست که ویروس کرونا در انتها همین موج اول ناپدید گردد.

گر چه در خصوص سارس در سال های 2002 و 2003 خلاف این رخ داد و چرخه بیماری سریعاً متوقف شد.

4145

منبع: خبرگزاری دانشگاه آزاد آنا

به "تصویر روشنی در خصوص آینده ویروس کرونا در دنیا وجود ندارد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تصویر روشنی در خصوص آینده ویروس کرونا در دنیا وجود ندارد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید