خبرنگاران مدال های جهانی برای فارس

به گزارش وبلاگ ویونا، شیراز-خبرنگاران- استان فارس از سال 1392 تا به امروز عناوین متعددی را با ثبت جهانی آثار در سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) کسب نموده و صندلی ایران را در این زمینه ارتقا داده است.

خبرنگاران مدال های جهانی برای فارس

استان فارس در بخش تاریخی و گردشگری یکی از استان های با پتانسیل بالاست، برخورداری از 11 اثر تاریخی ثبت شده بین المللی و حدود سه هزار اثر تاریخی و فرهنگی ثبت شده ملی صندلی این استان در بین استان های کشور را ویژه تر می نماید.

همچنین بیش از 400 اثر و جاذبه طبیعی در استان وجود دارد که بخش قابل توجهی از آن به عنوان منطقه نمونه گردشگری شناخته شده است.

از ابتدای دولت تدبیر و امید ثبت آثار استان فارس در سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در دستور کار اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و سایر مسوولان ارشد استان نهاده شد که تا به امروز موفقیت های قابل توجهی کسب شده است.

ثبت جهانی همزمان هفت اثر تاریخی فارس

ارزیابان شورای بین المللی ابنیه و محوطه ها (ایکوموسICOMOS) به عنوان بازوی مشاور یونسکو اوایل مهر 1396 با هدف آنالیز میدانی پرونده ثبت جهانی پنج اثر تاریخی استان فارس متعلق به دوره تاریخی ساسانیان در این استان حضور یافتند.

این هیات در نخستین مرحله از بازدیدهای میدانی خود به فیروزآباد فارس رفت تا از نزدیک در جریان آخرین اقدام های اجرا شده برای ثبت جهانی آتشکده (کاخ اردشیر ساسانی)، قلعه دختر و شهر گور در این شهرستان قرار گیرد.

ارزیابان ایکوموس همچنین روزهای بعد از مجموعه بیشاپور درشهرستان کازرون و کاخ ساسانی در شهرستان سروستان بازدید کردند و فعالیت هایی را که برای ثبت جهانی این یادمان های تاریخی محور ساسانی صورت گرفت بود، آنالیز کردند.

نهم تیرماه 1397 محور ساسانی فارس با موافقت سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) به ثبت جهانی رسید که با ثبت این محور تعداد آثار تاریخی ثبت شده جهانی در این استان از چهار به 11 اثر افزایش یافت.

محور ساسانی شامل کاخ ساسانی در سروستان، مجموعه فیروزآباد شامل شهرگور، بنای موسوم به آتشکده و کاخ اردشیر و مجموعه آثار دوره ساسانی بیشاپور کازرون شامل شهر تاریخی بیشابور، نقوش برجسته تنگ چوگان و غار شاپور است.

پیش از این چهار اثر تاریخی فارس به ثبت جهانی رسیده که شامل مجموعه پاسارگاد، بقایای باغ های پاسارگاد ، باغ ارم و تخت جمشید است.

آباده شهر جهانی منبت

در سال 1395 گواهی های مختلفی نظیر گواهی ثبت نشان جغرافیایی ملی و بین المللی منبت آباده و گواهی ثبت فنون اجرای منبت این شهر در فهرست آثار ناملموس میراث فرهنگی کشور کسب شد.

همچنین در سال 1395، پرونده ثبت آباده به عنوان شهر ملی و جهانی منبت به شورای راهبردی صنایع دستی کشور ارسال شد که پس از پیگیری های اجرا شده، در آذرماه سال 1397، این شهر به عنوان شهر جهانی و ملی منبت معرفی گردید.

شهرستان دارای 150 کارگاه منبت کاری (خانگی و تجاری) و بیش از پنج هزار نفر هنرمندان منبت کار است.

شیراز شهر جهانی صنایع دستی

هشتم بهمن ماه 1398 شیراز عنوان شهر جهانی صنایع دستی را از طرف شورای جهانی صنایع دستی کسب کرد.

از سال 1397 اقدامات زیادی در شیراز برای کسب عنوان شهر جهانی صنایع دستی انجام شد که از جمله آن می توان به برگزاری نمایشگاه ها و رویدادهای صنایع دستی، ایجاد نخستین مرکز تجارت جهانی صنایع دستی ایران در مجتمع مهستان شیراز با 130 فروشگاه عرضه محصولات صنایع دستی اشاره نمود.

با ثبت شیراز و دو شهر و یک روستای دیگر کشور در فهرست جهانی،تعداد شهرها و روستاهای جهانی ایران در این فهرست از 10 به 14 مورد افزایش یافت و در این خصوص ایران کماکان در رتبه نخست جهان واقع شده است.

بر اساس آمار جهانی 48 شهر و روستا در جهان به عنوان شهر یا روستای جهانی صنایع دستی به ثبت رسیده اند که 40 شهر در منطقه آسیا و اقیانوسیه، 6 شهر در آمریکای لاتین و 2 شهر در اروپا واقع شده است.

ایران با ثبت 11 شهر و 3 روستای جهانی، با مجموع 14 عنوان شهر و روستای جهانی صنایع دستی، مقام نخست را در میان کشورهای جهان دارا است و چین با ثبت هفت شهر و روستای جهانی صنایع دستی مقام دوم را به خود اختصاص داده است.

منبع: ایرنا

به "خبرنگاران مدال های جهانی برای فارس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران مدال های جهانی برای فارس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید