اگرازخستگی می نالید، بخوانید
به گزارش وبلاگ ویونا، درست غذا خوردن مساله بسیار مهمی است، خصوصاً برای افرادی که دچار احساس کوفتگی و خستگی زیاد می شوند. فرقی نمی کند که خستگی های شما ناشی از فشارهای زیاد روحی، جسمی و یا احساسی باشند. احساس خستگی و کوفتگی فقط در یک مقطع زمانی کوتاه شما را آزار نمی دهد، بلکه اگر درصدد درمان آن نباشید، اثرآن

اگرازخستگی می نالید، بخوانید
نویسنده : اعظم اسلامی مجد
غذاهایی که با خستگی بدن مقابله می نمایند
درست غذا خوردن مساله بسیار مهمی است، خصوصاً برای افرادی که دچار احساس کوفتگی و خستگی زیاد می شوند. فرقی نمی نماید که خستگی های شما ناشی از فشارهای زیاد روحی، جسمی و یا احساسی باشند. احساس خستگی و کوفتگی فقط در یک مقطع زمانی کوتاه شما را آزار نمی دهد، بلکه اگر درصدد درمان آن نباشید، اثرآن شدیدتر خواهد شد و بیماری های مختلف را درشما افزایش می دهد.
اما نکته اصلی این است که شما می توانید با خستگی مبارزه کنید، می توانید با هر لقمه ای که گاز می زنید آن را از بین ببرید. در اینجا به ذکر پنج نوع ماده غذایی فوق العاده که این قابلیت را دارند و البته هضم آنها را هم بسیارآسان است، می پردازیم:
جو دو سر
جو دوسر در میان غلات برترین است. پزشکان و متخصصان تغذیه برای بیمارانی که دیابت دارند، توصیه می نمایند جودو سر بخورند، زیرا این ماده غذایی مقدار قند خون را در حد نرمال نگاه می دارد.جو دو سر با محتویات فیبری که دارد، سبب طولانی ترشدن عمر، جلوگیری از پرخوری در طول روز، از بین رفتن تنبلی، کندی و خستگی می گردد.
فیبر موجود درجو دو سر، سبب هضم غذا می گردد. به غیرازفیبر، جو حاوی مقدار قابل توجهی مهمیم، پروتئین و فسفراست. این سه نوع ماده مغذی، در بالا بردن سطح انرژی بسیار موثرند. علاوه بر این مواد جو دو سرحاوی ویتامین B1 است. این ویتامین در فراوری انرژی نقش مهمی ایفا می نماید. کمبود ویتامین B1 سبب کاهش انرژی و از دست دادن اشتها می گردد. ویتامین B1 در چرخه تجزیه مواد غذایی و تبدیل آنها به انرژی موثراست.
بهتر است جو دو سر صبح ها خورده گردد. در بین وعده های غذایی، صبحانه از بقیه مهم تراست، زیرا خوردن صبحانه، سبب تنظیم دوباره بدن و سوخت گیری آن می گردد.
ماست
ماست غالباً به اسم دسر استفاده می گردد و سرشارازپروتئین است. از آنجایی که ماست بافت نرمی دارد، جذب آن به وسیله بدن بسیار سریع تر و آسان تر از سایر غذاهای سفت و منجمد انجام می گردد. ماست حاوی مقدار زیادی پروبیوتیک است. پروبیوتیک از بدن در برابرعوامل بیماریزا محافظت می نماید و باکتری های زیان آور را از بین می برد. پروبیوتیک ها هم همچون فیبرها به هضم غذا یاری می نمایند.می توان آن را به اسم یک عصرانه دلچسب یا اسنک قبل از رفتن به سر کار میل کرد، زیرا ماست این قدرت را دارد که سریعاً به شما انرژی بدهد. از ماست می توانید در کنارغذاهای دیگر هم بهره ببرید، مثلاًَ سرمیزشام همراه با غذایی که می خورید یک پیاله ماست هم میل نمایید. البته بهتر است غذایی که به همراه ماست میل می کنید، منبع آهن غیرهم نباشد.
سعی کنید دست کم هفته ای سه بار ماست بخورید.بهتراست از ماست کم چرب بهره ببرید.
اسفناج
اسفناج سرشار از مواد مغذی و دشمن سرسخت خستگی می باشد و عملکرد بدن را به نقطه اوج می رساند. اسفناج نه تنها سرشارازآهن است، بلکه حاوی مهمیم و پتاسیم هم می باشد.اسفناج حاوی ویتامین C هم هست که به جذب آهن یاری می نماید.
مهمیم، یک ماده معدنی دیگر است که در فراوری انرژی نقش عمده ای دارد و به طور مستقیم، بر روی سیستم اعصاب، گوارش و عروق کرونر تاثیر می گذارد. کمبود مهمیم در بدن موجب کندی فکر و جسم می گردد. علایم کمبود مهمیم دربدن عبارتند از عدم تعادل مقدار قندخون، افسردگی، ضعف عضلانی، انقباض ماهیچه ها، تنش های جسمی، انرژی کم، خستگی، بدخوابی، گیجی و کاهش اشتها. برای جذب مهمیم، آهن، پتاسیم وویتامین C کافی در بدن، تا حد کافی، ازاسنفاج در کنار غذاهای خود بهره ببرید. شما می توانید اسفناج را بخارپزنموده و به همراه تخم مرغ، برای داشتن یک صبحانه کامل، میل نمایید. اسفناج بعد از طبخ بسیار نرم می گردد و می توان از آن درکنارهرغذایی استفاده کرد.
آجیل و دانه ها
آجیل ها و دانه ها سرشاراز پروتئین و اسیدهای چرب امگا -3 هستند و بسته به نوع آجیلی که انتخاب می کنید، مقادیر زیادی منگنز، مهمیم، پتاسیم و فسفر دارند که تمامی این مواد فراوری نماینده انرژی هستند. دانه های کدوتنبل، بادام و فندق هم منبع مهمیم می باشند که از خستگی و کوفتگی عضلات جلوگیری می نمایند. تخم های گل آفتابگردان، کدو تنبل و بادام هم با احساس خستگی مبارزه می نمایند و موجب بهبود شرایط خواب می شوند.مصرف به مقدار و مرتب آجیل و دانه ها می تواند به سلامت جسم یاری بسیاری کند. شما می توانید مقداری آجیل در داخل کشو، جیب و یا کیف خود بریزید و هر از چند گاهی با احساس گرسنگی ازآنها میل کنید. به این ترتیب مطمئن می شوید که به جای استفاده از مواد غذایی بی خاصیت و در بیشتر موارد مضر، خوراکی سالمی میل نموده اید. مقدار مصرف آنها هم بهتر است روزانه در حدود یک مشت کوچک باشد.
حبوبات
حبوبات را غذاهای معجزه گر می نامند که علاوه بر داشتن خواص فراوان، در صف اول مبارزه با خستگی و کوفتگی بدن قرار دارند. ترکیب غذایی حبوبات به گونه ای است که انرژی را به صورت پیوسته و ثابت به مصرف بدن می رساند. تمام انواع حبوبات، چربی بسیارکم، فیبر بالا و کربوهیدرات و پروتئین مناسب و مفیدی دارند. حبوبات حاوی پتاسیم، مهمیم، فسفر، مس و آهن هستند (البته آهن آنها در مقایسه با گوشت ها کمتر است و جذب کمتری هم دارد). پروتئین و فیبر موجود در حبوبات سبب ایجاد تعادل در مقدار قند خون و یاری به هضم غذا می شوند و ازافزایش وزن هم پیشگیری می نمایند. حبوبات می توانند جایگزین های مناسبی برای گوشت قرمز باشند، اما مقدار کالری آنها کمتر از گوشت است.مهمیم موجود در حبوبات، سبب استراحت و آرامش اعصاب می گردد، گردش خون را تنظیم می نماید و خستگی های روحی و جسمی را از بین می برد.
حبوبات را در کنار همه غذاها می توان خورد، البته بهتراست حبوبات را یک غذای کامل به حساب آورید. مقداری روغن زیتون و کمی پودر سیر به حبوبات طعم بهتری می دهد و شما می توانید در هر وعده غذایی آن را با اشتهای بیشتری میل کنید.
درجمع بندی باید یادآوری نمود که در یک رژیم غذایی کامل و مناسب، رعایت تعادل و تنوع غذایی بسیار اهمیت دارد. به این ترتیب، ضروری است از کلیه مواد غذایی از قبیل غلات، سبزیجات، میوه ها، لبنیات و گوشت ها در حد مناسب استفاده گردد، ولی حبوبات را هم به مقدار کافی در برنامه غذایی خود بگنجانید.
منبع:نشریه دنیای تغذیه، شماره 98.
/ج
منبع: راسخون