مواد معدنی برای گرفتگی عضله

به گزارش وبلاگ ویونا، گرفتگی عضلانی با درمانهای مختلفی مورد رسیدگی قرار می گیرد، اما آیا در خصوص مواد معدنی جهت گرفتگی عضله چیزی شنیده اید؟ در خصوص این مواد معدنی و نقش حیاتی آنها در کاهش گرفتگی عضلات بیشتر بدانید.

مواد معدنی برای گرفتگی عضله

مترجم: رزیتا ملکی زاده

منبع:راسخون

گرفتگی عضلانی با درمانهای مختلفی مورد رسیدگی قرار می گیرد، اما آیا در خصوص مواد معدنی جهت گرفتگی عضله چیزی شنیده اید؟ در خصوص این مواد معدنی و نقش حیاتی آنها در کاهش گرفتگی عضلات بیشتر بدانید.

همه ما در خصوص گرفتگی عضله چیزهایی شنیده ایم، و هر یک از ما در مقطعی از زندگی خود دچار گرفتگی عضله شده ایم. می دانیم که گرفتگی عضله دقیقاً چه بوده و بعلاوه می دانیم که مطمئناً یک گرفتگی غیر منتظره و ناگهانی است که منجر به درد می گردد. گرفتگی عضله می تواند به اسم انقباض عضلات و یا اسپاسمی تعریف گردد که کنترل نشده و ناگهانی و بدون هیچگونه اعلام قبلی است. این شرایط یک پیچ خوردگی یا رگ به رگ شدن غیر ارادی بسیار کوتاه و یا گرفتگی در یک یا چند عضله می باشد. مدت زمان گرفتگی عضلانی معمولاً چند دقیقه یا گاهی اوقات حتی کمتر از آن خواهد بود. این شرایط بیشتر در طول تمرین ورزشی و یا در هنگام خواب اتفاق می افتد. گرفتگی عضلات بسیار دردناک بوده و بعضی از نواحی معمول مانند عضله ساق پا، بازوها، پاها و دستها را مورد هدف قرار می دهد. خوب بایستی گفت که، حتی اگر هم این گرفتگی دردناک باشد، هیچ گونه آسیبی وارد نساخته و در مدت چند دقیقه از بین می رود. در بیشتر مواقع، حتی به هیچ گونه بیماری و یا اختلالی ارتباط نمی یابند. اغلب، گرفتگی عضله به علت کشش ناگهانی و یا انقباض در هر عضله در طول انجام یک فعالیت و یا تمرین ورزشی رخ می دهد. دلایل دیگری هم وجود دارند که از میان آنها کمبود مواد معدنی یکی از عوامل آن به شمار میرود.

علل

گرفتگی عضلانی را می توان به چندین اختلال و عملکرد بد عصبی هم ارتباط داد. این شرایط می تواند به علت آسیب نخاعی و یا دیگر آسیب هایی که موجب صدمه تماشا اعصاب می گردد، رخ دهد. گرفتگی عضلانی بعلاوه می تواند به علت اختلالات متابولیکی رخ دهد که تأمین انرژی کافی برای عضلات را تحت تاثیر قرار می دهد. دیگر دلایل متداول گرفتگی و اسپاسم در عضلات، از دست دادن آب بدن، نرسیدن خون کافی به عضلات، آسیب به عضله به وسیله در رفتگی یا کشش، و یا دیگر فعالیت های شدید، و البته، کمبود مواد معدنی را هم شامل می گردد.

ویتامین ها و مواد معدنی جهت گرفتگی عضله

به هنگام صحبت از مواد معدنی جهت درمان اسپاسم های عضلانی، می توان مواد معدنی سدیم، پتاسیم، مهمیم و کلسیم را نام برد که نقش مهمی در این امر ایفاء می نمایند. ویتامین E به اسم یکی دیگر از ویتامین های مهم جهت جلوگیری از گرفتگی عضلانی در نظر گرفته می گردد. از دست دادن این ویتامین ها و مواد معدنی ضروری منجر به عدم تعادل در یون عضلات شده، در نتیجه انقباض و انبساط طبیعی عضلات را مختل کرده، که منجر به گرفتگی عضلانی می گردد. اکنون اجازه دهید هریک از آنها را با جزئیات بیاموزیم.

سدیم: سدیم یکی از ساده ترین مواد معدنی است که در رژیم غذایی روزانه خود مصرف می کنیم، بنابراین به ندرت دچار کمبود سدیم می شویم. با این حال، عواملی مانند نوشیدن بیش از حد آب می تواند نمک های بدن شما را شسته و از بین ببرد، تعریق بیش از حد به علت انجام حرکات ورزشی هم منجر به از دست دادن سدیم می گردد. عدم تعادل در عملکرد کلیه هم می تواند به از دست دادن سدیم بیانجامد. بیشتر ورزشکارانی که به شدت تمرین می نمایند، دچار کمبود این ماده معدنی خواهند شد. به منظور جبران این کمبود، می توانید نمک طعام را وارد رژیم غذایی خود کنید و بعلاوه می توانید مصرف نمک خود را افزایش دهید. بعلاوه، هنگامی که نوشیدنی های انرژی زا مصرف می کنید، مطمئن شوید که در آنها سدیم موجود باشد.

پتاسیم: پتاسیم یکی از مواد معدنی حیاتی است که می تواند به وسیله تعرق و مصرف بیش از حد آب از دست برود. با این حال، کمبود آن بعلاوه می تواند در اثر مصرف کم مواد غذایی سرشار از پتاسیم باشد. رژیم گرفتن، و نخوردن میوه و سبزیجات می تواند بدن شما را از پتاسیم بی بهره سازد. تبادل پتاسیم از عضلات فعال به عضلات غیر فعال انجام می گردد. این اتفاق زمانی می افتد که عضلات در حالت فعال در حال انقباض می باشند. در واقع می توان این کمبود را با وارد نمودن میوه و سبزیجاتی که سرشار از پتاسیم هستند جبران کرد. این سبزیجات، کلم بروکلی، اسفناج، گل کلم، هویج، گوجه فرنگی، خیار، بادمجان، جعفری، و غیره را شامل می گردد. میوه های سرشار از پتاسیم موز، پرتقال، توت فرنگی، آووکادو، و غیره می باشند. اگر ورزش می کنید، می توانید بعلاوه مصرف نوشیدنی انرژی زایی را که سطوح پتاسیم را افزایش می دهد در نظر داشته باشید. در صورتی که قصد مصرف مکمل های پتاسیم را دارید، ضروری است تنها پس از تجویز پزشک این کار را انجام دهید.

کلسیم: کلسیم در طول از دست رفتن آب بدن و بعلاوه با یک رژیم غذایی ناچیز از دست می رود. با مبتلا شدن به اختلالات خاصی مانند بیماری کلیوی، عدم تعادل هورمونی، بیماری سلیاک، و غیره، اندازه جذب کلسیم در بدن به شدت و به طور بدی تحت تاثیر قرار می گیرد. رژیم های غذایی مختلف افراد را تشویق به دوری و اجتناب از مصرف محصولات لبنی می نمایند، که این کار در نتیجه به سطوح پایین کلسیم می انجامد. کمبود کلسیم بر فرایند طبیعی انقباض عضلات تأثیر می گذارد. این ماده معدنی غیر از اینکه یک ماده مغذی جهت ساخت استخوان است، بعلاوه به انقباض عضلات یاری کرده و در صورت پایین بودن اندازه کلسیم، عضلات به درستی نمی توانند منقبض شده و این امر منجر به گرفتگی و اسپاسم عضلانی می گردد. بایستی مواد غذایی غنی از کلسیم مانند شیر و محصولات لبنی، سبزیجاتی مانند هویج، گوجه فرنگی، سیر، پیاز، و سبزیجات برگ سبزی مانند، اسفناج، کلم بروکلی، و غیره را وارد رژیم غذایی خود کنید. میوه هایی مانند موز، انگور، آوکادو، آناناس، پرتقال، گیلاس، و غیره، غنی از کلسیم می باشند. سویا، تخم مرغ و نخود هم بعضی از مواد غذایی بوده که منابع خوبی از کلسیم به حساب می آیند. بعلاوه مصرف مکمل های کلسیم می تواند یاری کند.

مهمیم: مهمیم یک ماده معدنی حیاتی موجود در استخوان ها و عضلات است. که به انقباض عضله یاری می نماید. این ماده معدنی به عضلات یاری می نماید که از شرایط انقباض خارج شده و شل و منبسط شوند. کمبود این ماده معدنی به ندرت اتفاق می افتد، با این حال ممکن است به علت رژیم غذایی و تغذیه ای ضعیف و نامناسب این امر صورت گیرد. پیروی از یک رژیم افراط آمیز و اجتناب از مصرف میوه و سبزیجات تازه، می تواند منجر به پایین آمدن سطوح مهمیم در بدن گردد. وارد نمودن مواد غذایی همانند لوبیا سیاه، کلم بروکلی، سویا، بامیه، توفو، ماست، و بعلاوه ماهی تن، غلات کامل، جو و سبوس جو دو سر، می تواند به حفظ سطح مهمیم در بدن یاری کند. در واقع می توان این مواد غذایی را در یک رژیم غذایی عادی خود وارد کرده و یا توصیه های پزشک خود مبنی بر مصرف مکمل ها را با دقت تمام انجام دهید.

عوامل بسیاری مانند ورزش منظم، و کشش بدن بعد از یک تمرین بدنی وجود دارند که می توانند به جلوگیری از گرفتگی عضلات یاری نمایند. بعلاوه می توانید از یک رژیم غذایی خوب پیروی کرده و به اندازه کافی آب مصرف کنید. کارهای دیگری مانند پوشیدن لباس مناسب در هنگام خواب هم یاری خواهد نمود. گرفتگی عضلانی می تواند در نتیجه عوامل مختلفی همراه با کمبود مواد معدنی باشد، بنابراین مطمئن شوید که به منظور جلوگیری از گرفتگی عضلات و داشتن ماهیچه هایی منبسط این کارها را به تعادل برسانید.

منبع: راسخون

به "مواد معدنی برای گرفتگی عضله" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مواد معدنی برای گرفتگی عضله"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید